Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Korbeek-Dijle

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 18,48 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Korbeek-Dijle leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier bekijk je bruikbare info over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 18,48 dH in Korbeek-Dijle.
 • Dit is de oorsprong van situaties als een irriterende huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €295 per jaar.

Thema’s: Waterverzachter kooptipsPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid Korbeek-DijleWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBertem
Postcode3060
Gem. Gasverbruik M31.480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5000 kWh
Gem. Waterhardheid18,48 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Korbeek-Dijle

Heb jij genoeg van dichtgeslibde leidingen en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Veel Vlamingen nemen een slimme waterontkalker. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Bertem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Korbeek-Dijle hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Ontharder informatie.

VoordeelUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Korbeek-Dijle?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Korbeek-Dijle. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Korbeek-Dijle heeft een waterhardheid van 18,48. Samengevat: Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere lager energieverbruik, zacht en fris water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Korbeek-Dijle

De waterhardheid van het drinkwater in Korbeek-Dijle ligt op ong. 18,48 dH. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 18,48 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 52,63 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-korbeek-dijle-3060

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Detandt-Simon Primo 25
 • Bayard Tenera 14
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Mooiwater Grande

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Pentair Fleck) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Korbeek-Dijle verlaag je de dH waarde van 18,48 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen 2 installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €790.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Korbeek-Dijle.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2275 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en het vermogen. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van deze systemen lopen op vanaf €700 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1575 en €1900 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Korbeek-Dijle.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en vandaag nog vakmannen, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €130
Mechanische waterontharderBegint bij €800
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1140
Onthardingstabletten€30 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €115 per beurt
PlaatsingskostenV.a €175
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Korbeek-Dijle?
De hardheid van het leidingwater in Korbeek-Dijle is gemiddeld 18,48 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant bedraagt 16,91 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Korbeek-Dijle.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvoller water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid, niet langer last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie