Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Leefdaal

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, aanslag op servies, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 18,48 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Leefdaal resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten bekijk je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterontharders: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 18,48 dH in Leefdaal.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als kalkaanslag en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zacht en fris water en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €205 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid LeefdaalZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBertem
Postcode3061
Gem. Gasverbruik M31.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5050 kWh
Gem. Waterhardheid18,48 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Leefdaal

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten en bittere smakende thee? Meer en meer mensen kiezen een professionele waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder zeep en wasmiddel nodig, smaakvol water en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Bertem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Leefdaal wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Ontkalker informatie.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Leefdaal?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Leefdaal. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor zacht en fris water en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Leefdaal heeft een gemeten waterhardheid van 18,48. Dit staat voor Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Opmerking: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Leefdaal

De waterhardheid van het water in Leefdaal is ongeveer 18,48 dH. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 18,48 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 52,63 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-leefdaal-3061

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • General electric GE-18C
 • Digisoft EC-500
 • Bayard Tenera 18
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • MultiAqua WaterMaster EC-4

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals North Star) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Leefdaal reduceert je de dH waarde van 18,48 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €950.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Leefdaal.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Van €100 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1400 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontkalkers zijn zo’n €850 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €1950 incl. installatie. In het overzicht hieronder bieden we een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Leefdaal.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos snel vakmannen, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €95
Mechanische waterontharderCirca €780
Waterontharder (elektrisch)Circa €1070
Reinigingszout€50 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €130 op jaarbasis
MontagekostenBegint bij €250
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Leefdaal?
De waterhardheid in Leefdaal is grofweg 18,48 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant komt uit op ongeveer 16,91 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. O.a. een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Leefdaal.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie