Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Koersel

Heb je last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6,72 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Koersel heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs check je uitgebreide info over de waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 6,72 dH in Koersel.
 • Dit is de oorsprong van problemen als strepen op de ramen en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €310 per jaar.

Direct naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid KoerselHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteBeringen
Postcode3582
Gem. Gasverbruik M31.435 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4050 kWh
Gem. Waterhardheid6,72 dH

De voordelen van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Koersel

Zit jij thuis ook met een irriterende huid of bittere smakende thee? Veel huishoudens kiezen een professionele waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Beringen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Koersel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Zuinigste waterontharder.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Koersel?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Koersel. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Koersel heeft een geschatte waterhardheid van 6,72. Definitie: Normaal water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Belangrijk: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Koersel

De waterhardheid van het drinkwater in Koersel bedraagt ongeveer 6,72 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Normaal water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,14 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-koersel-3582

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Euro Twin 14
 • Delta Morava

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Service) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Koersel verklein je de dH waarde van 6,72 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €940.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Koersel.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €140 voor magnetische ontharders tot ruim €1650 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €680, excl. installatie. Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1525 en €2150 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Koersel.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en snel merken, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €60
Mechanische waterontharderV.a €700
Waterontharder (elektronisch)V.a €1000
Onthardingstabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenCirca €105 per jaar
InstallatieRond de €225
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Koersel?
De waterhardheid in Koersel ligt op 6,72 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg ligt op 13,12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere lagere stookkosten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Koersel.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie