Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Beverlo

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op je ruiten, verstopte leidingen of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 6,72 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Beverlo zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina verzamel je nuttige informatie met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 6,72 dH in Beverlo.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als minder lekker water en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, lekkere watersmaak en textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €315 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid BeverloHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBeringen
Postcode3581
Gem. Gasverbruik M31.430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4000 kWh
Gem. Waterhardheid6,72 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Beverlo

Heb je last van een erg droge huid en bittere smakende thee? Een aanzienlijk aantal Vlamingen kiezen een professionele waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Beringen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Beverlo hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Beverlo?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Beverlo. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt betere smaak van water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Beverlo kent een waterhardheid van 6,72. Dit houdt in Normaal water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. structureel lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Beverlo

De waterhardheid van het leidingwater in Beverlo is 6,72 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Normaal water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,14 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-beverlo-3581

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Waterluxe Duo 25
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Euro Twin 10
 • Delta Isera

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Honeywell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Beverlo minimaliseer je de dH waarde van 6,72 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €930.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Beverlo.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €155 voor een magnetische ontharder tot ruim €1575 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen bij €650, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat zit ergens tussen de €1525 en €2150 incl. installatie. In het volgende schema bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Beverlo.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Zo kan men moeiteloos en vandaag nog installateurs, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €90
Mechanische waterontharderV.a €660
Elektrische waterontharderVanaf €990
Zout€27,50 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €135 p/jaar
InstallatieRond de €260
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Beverlo?
De hardheid in Beverlo ligt op 6,72 dH. De waarde in de provincie Limburg ligt rond de 13,12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen een besparing op de energierekening en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het comfort. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De werking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Beverlo.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie