Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Heusden-Zolder

Heb je in huis last van kalkneerslag, aanslag op servies, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 3,92 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterverzachter in Heusden-Zolder maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl vind je handige info aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 3,92 dH in Heusden-Zolder.
 • Dit is de oorsprong van problemen als onnodig veel zeepverbruik en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lagere energierekening, kleding die langer mooi blijft en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €285 per jaar.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid Heusden-ZolderTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHeusden-Zolder
Postcode3550
Gem. Gasverbruik M33.345 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5050 kWh
Gem. Waterhardheid3,92 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Heusden-Zolder

Wil jij ook af van droog haar na het douchen of glascorrosie? Meer en meer woningeigenaren installeren een elektrische waterontkalker. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid na bad of douche en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Heusden-Zolder zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Heusden-Zolder wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Beste ontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Heusden-Zolder?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Heusden-Zolder. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en textiel dat langer mee gaat. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Heusden-Zolder kent een waterhardheid van 3,92. Concreet: Zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Heusden-Zolder

De waterhardheid van het drinkwater in Heusden-Zolder is om en nabij de 3,92 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 3,92 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 11,16 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-heusden-zolder-3550

Vaak geplaatste ontharders

 • General electric GXOF18KE
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Apic Nessos
 • BWT AQA viseo

Technische uitleg werking waterontkalker

De basis is eenvoudig: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Siata) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Heusden-Zolder voer je de dH waarde terug van 3,92 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €830.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Heusden-Zolder.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €105 voor een magnetische ontharder tot ruim €1425 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van deze systemen zijn zo’n €820, excl. installatie. Een luxe installatie heeft een prijskaartje tussen de €1500 en €1875 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Heusden-Zolder.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en direct monteurs, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €120
Mechanische waterontharderRond de €720
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1180
Tabletten€40 voor 75 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €95 per beurt
PlaatsingCirca €180
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Heusden-Zolder?
De hardheid van het leidingwater in Heusden-Zolder ligt rond de 3,92 dH. De waarde in de provincie Limburg ligt rond de 13,12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Heusden-Zolder.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie