Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Halen

Heb je last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 19,04 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Halen heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal tref je bruikbare info aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 19,04 dH in Halen.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals irritaties aan de huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, een zachte huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €350 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid HalenTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteHalen
Postcode3545
Gem. Gasverbruik M33.340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5000 kWh
Gem. Waterhardheid19,04 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere energierekening.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Halen

Zit jij thuis ook met irritaties aan de huid en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Meer en meer mensen bestellen een professionele waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Halen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Halen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Zuinigste ontharder.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Halen?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Halen. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel smaakvoller water en geen strepen meer op glas en lak. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Halen heeft een waterhardheid van 19,04. Definitie: Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Halen

De waterhardheid van het leidingwater in Halen bedraagt ongeveer 19,04 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 19,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 54,23 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-halen-3545

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • General electric GNOH45KE
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Watergenius Blue Line Advance
 • Apic Heracles
 • BWT AQA smart C

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterverzachters (van merken zoals North Star) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Halen voer je de dH waarde terug van 19,04 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan twee machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €880.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Halen.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €85 voor een magnetische ontharder tot ruim €2050 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €730 (zonder installatiewerk). Een installatie met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1425 en €1775 inclusief inregelen. In de tabel hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in Halen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en direct vakmannen, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €85
Waterontharder (mechanisch)V.a €770
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1150
Tabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenV.a €80 per jaar
PlaatsingC.a. €275
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Halen?
De waterhardheid in Halen is plus minus 19,04 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg komt uit op ongeveer 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, smaakvol water, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Halen.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, meer smaak aan koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie