Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Paal

Heb je last van kalkneerslag, aanslag op servies, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6,72 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Paal zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal tref je bruikbare info over diverse types waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6,72 dH in Paal.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere veel schoonmaakwerk en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, een glanzende vaat en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €300 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid PaalTechnische uitleg werkingKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBeringen
Postcode3583
Gem. Gasverbruik M31.440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4100 kWh
Gem. Waterhardheid6,72 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een irriterende huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Paal

Heb je in huis last van een te hoge stroomrekening of onnodig poets- en boenwerk? Flink wat Belgen lossen dit op met een handige waterontkalker. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Beringen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Paal heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Goede ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Paal?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Paal. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Paal ontvangt een waterhardheid van 6,72. Concreet: Normaal water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, betere smaak van water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Paal

De waterhardheid van het leidingwater in Paal is om en nabij de 6,72 Duitse graden. Dit betekent dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,14 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-paal-3583

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Atag Descale 5
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Euro Twin 20
 • Delta Mosela

Technische uitleg werking waterontkalker

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua Clean) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Paal verlaag je de dH waarde van 6,72 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €790.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Paal.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €130 voor magnetische ontharders tot ruim €1850 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers zijn zo’n €790, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1275 en €2175 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder bieden we de geschatte kosten van een waterverzachter in Paal.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos snel installateurs, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €85
Mechanische waterontharderV.a €680
Elektronische waterontharderC.a. €940
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenCirca €155 p/jaar
InstallatieRond de €240
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Paal?
De hardheid van het leidingwater in Paal is grofweg 6,72 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is grofweg 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk aan een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Paal.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie