Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lepelstraat

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Lepelstraat maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal check je handige info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Lepelstraat.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere slecht werkende huishoudelijke apparaten en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn structureel lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €235 per jaar.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid LepelstraatTechnische detailsBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
Postcode4664
Gem. Gasverbruik M31240 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Lepelstraat

Heb jij genoeg van een droge huid en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een groeiend aantal huizenbezitters kiezen een professionele waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een zachte huid en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Bergen op Zoom opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Lepelstraat hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Goede waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Lepelstraat?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Lepelstraat. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een lagere energierekening en geen strepen meer op glas en lak. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Lepelstraat heeft een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.
 • Opmerking: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Lepelstraat

De waterhardheid van het water in Lepelstraat bedraagt ongeveer 6.38 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-lepelstraat-4664

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Ecowater ESM18 CE+
 • Apic Nessos

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Durlem) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Lepelstraat verklein je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €940.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Lepelstraat.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan vakmannen voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit loopt van €140 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1725 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Buiten deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters starten bij €770 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1525 en €1700 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Lepelstraat.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en snel merken, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €135
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €720
Elektronische waterontharderBegint bij €1150
Zouttabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €85 op jaarbasis
PlaatsingskostenV.a €275
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Lepelstraat?
De hardheid van het kraanwater in Lepelstraat ligt rond de 6.38 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is circa 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als kleding die langer mooi blijft en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere prettige douchebeurt, fris kraanwater, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Lepelstraat.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie