Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Halsteren

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, vies water of een droge huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Halsteren resulteert in kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website tref je nuttige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Halsteren.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals geïrriteerde huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €350 per 12 maanden.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid HalsterenHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
Postcode4661
Gem. Gasverbruik M31240 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Halsteren

Wil je definitief afrekenen met dichtslibbende waterleidingen of onnodig veel schoonmaken? Een toenemende groep Nederlanders nemen een goede waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Bergen op Zoom zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Halsteren hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Duurzame verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Halsteren?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Halsteren. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Halsteren heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Halsteren

De waterhardheid van het leidingwater in Halsteren bedraagt ongeveer 6.38 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-halsteren-4661

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. Bayard) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Halsteren reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €840.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Halsteren.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €65 voor magnetische ontharders tot ruim €1625 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Behalve deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterverzachters beginnen bij €740, exclusief installatiekosten. Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €2200 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Halsteren.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Zo kan je zonder gedoe en vandaag nog specialisten, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €155
Mechanische waterontharderV.a €680
Elektrische waterontharderCirca €1210
Zouttabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudscontractC.a. €140 (jaarbasis)
PlaatsingskostenRond de €175
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Halsteren?
De hardheid in Halsteren is plus minus 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. comfortabel douchen, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Halsteren.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie