Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Assent

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 7,28 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Assent zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina lees je uitgebreide info met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 7,28 dH in Assent.
 • Dit is de oorsprong van situaties als bittere thee en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €300 per jaar.

Direct naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid AssentWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBekkevoort
Postcode3460
Gem. Gasverbruik M31.490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4900 kWh
Gem. Waterhardheid7,28 dH

Pluspunten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Assent

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Veel huizenbezitters lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkerdere koffie en thee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Bekkevoort zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Assent wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Duurzame ontkalker.

PositiefUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Assent?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Assent. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en zijdezachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Assent heeft een waterhardheid van 7,28. Dat betekent Normaal water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Assent

De waterhardheid van het drinkwater in Assent bedraagt circa 7,28 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Normaal water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7,28 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,73 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-assent-3460

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • North Star 9UD
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Watertotaal Euro Twin 80

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua Soft) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Assent verklein je de dH waarde van 7,28 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Assent.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €115 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1900 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €790, excl. installatie. Een geavanceerd apparaat zit ergens tussen de €1450 en €2125 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Assent.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je makkelijk en zonder kosten installateurs, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €150
Mechanische waterontharderC.a. €750
Elektronische waterontharderV.a €960
Zout€50 per 100 kg
OnderhoudstarievenV.a €115 per jaar
MontagekostenC.a. €275
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Assent?
De hardheid van het water in Assent ligt rond de 7,28 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant is ongeveer 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere lagere stookkosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een fijne douchebeurt, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Assent.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, de huid voelt zachter aan, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie