Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Molenbeek-Wersbeek

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7,28 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Molenbeek-Wersbeek leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website verzamel je praktische informatie over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 7,28 dH in Molenbeek-Wersbeek.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals slecht functionerende apparaten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachter wasgoed en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €305 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Molenbeek-WersbeekTechnische uitleg werkingKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBekkevoort
Postcode3461
Gem. Gasverbruik M31.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4950 kWh
Gem. Waterhardheid7,28 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Molenbeek-Wersbeek

Heb je last van een inefficiënte hr-ketel en apparatuur dat te snel stuk gaat? Een groeiend aantal huizenbezitters lossen dit op met een slimme waterontkalker. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Bekkevoort opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Molenbeek-Wersbeek was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Goede verzachter.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Molenbeek-Wersbeek?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Molenbeek-Wersbeek. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot verminderde eczeem klachten en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Molenbeek-Wersbeek kent een waterhardheid van 7,28. Concreet: Normaal water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn een besparing op de energierekening, zachter wasgoed en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Molenbeek-Wersbeek

De waterhardheid van het water in Molenbeek-Wersbeek is ongeveer 7,28 dH. Dit houdt in dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7,28 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,73 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-molenbeek-wersbeek-3461

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • North Star 11UD
 • Halutec Domus DPS 300
 • Ecowater ESM9 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Care) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Molenbeek-Wersbeek minimaliseer je de dH waarde van 7,28 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een lage prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Molenbeek-Wersbeek.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €80 voor magnetische ontharders tot wel €1675 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van de fabrikant, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontkalkers starten vanaf €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1450 en €1725 incl. installatie. In onderstaande schema tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Molenbeek-Wersbeek.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder problemen en snel monteurs, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €60
Waterontharder (mechanisch)V.a €820
Elektrische waterontharderRond de €1150
Zouttabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudBegint bij €95 per beurt
InstallatieVanaf €190
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Molenbeek-Wersbeek?
De hardheid van het leidingwater in Molenbeek-Wersbeek ligt rond de 7,28 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant ligt op 16,91 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen kalkvrije leidingen en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld a.d.h.v. het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Molenbeek-Wersbeek.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie