Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Castelre

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 10.10 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Castelre maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website check je belangrijke informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 10.10 dH in Castelre.
 • Dit is de oorsprong van problemen als een witte aanslag op het glaswerk en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en textiel slijt minder snel.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €205 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid CastelreZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
Postcode5114
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35300 kWh
Gem. Waterhardheid10.10 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Glascorrosie.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Castelre

Heb je in huis last van huidirritaties of te veel schoonmaken? Flink wat mensen kiezen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, verminderde eczeem klachten en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Baarle-Nassau werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Castelre wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Castelre?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Castelre. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt verminderde eczeem klachten en geen strepen meer op glas en lak. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Castelre kent een waterhardheid van 10.10. Dit houdt in hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Castelre

De waterhardheid van het water in Castelre bedraagt ongeveer 10.10 dH. Dit betekent dat het water hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 10.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,76 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-castelre-5114

Bekende modellen en merken

 • 038waterontharder Compact 10
 • Digisoft DS-2000 HE
 • BWT AQA Perla 5
 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14

Technische uitleg werking waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Culligan) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Castelre verlaag je de dH waarde van 10.10 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €860.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Castelre.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €130 voor magnetische ontharders tot een slordige €1950 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Naast deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontharders zijn zo’n €760 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1150 en €2075 incl. installatie. In de tabel hieronder bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Castelre.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en vandaag nog installateurs, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €90
Mechanische waterontharderBegint bij €840
Waterontharder (elektronisch)Circa €1070
Onthardingszout€27,50 per 50 kg
OnderhoudscontractRond de €160 per 12 maanden
PlaatsingskostenCirca €275
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Castelre?
De waterhardheid in Castelre is grofweg 10.10 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant is circa 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor apparatuur die langer meegaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Castelre.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, meer smaak aan koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie