Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ulicoten

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 10.10 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Ulicoten resulteert in water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier verzamel je praktische informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 10.10 dH in Ulicoten.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals veel schoonmaken en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €285 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid UlicotenWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
Postcode5113
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35300 kWh
Gem. Waterhardheid10.10 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droog haar na het douchen.
 • Glascorrosie.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Ulicoten

Wil jij ook af van dichtslibbende waterleidingen en wit uitslaande wanden en tegels? Flink wat huishoudens nemen een slimme waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Baarle-Nassau werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Ulicoten heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Professionele ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ulicoten?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Ulicoten. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Ulicoten kent een waterhardheid van 10.10. Samengevat: hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. apparatuur gaat langer mee, zacht en fris water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Ulicoten

De waterhardheid van het drinkwater in Ulicoten is 10.10 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 10.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,76 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ulicoten-5113

Vaak gekozen modellen

 • Watts OneFlow
 • Erie Softline Eco10
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Fegon AquaStar 800 SHE

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Clean) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ulicoten reduceer je de dH waarde van 10.10 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €760.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Ulicoten.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1675 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van deze systemen starten bij €850 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1550 en €1925 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Ulicoten.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en vandaag nog monteurs, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €75
Mechanische waterontharderCirca €720
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1180
Onthardingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudVanaf €160 p/jaar
PlaatsingBegint bij €270
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Ulicoten?
De waterhardheid in Ulicoten is grofweg 10.10 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant is circa 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: kleding die langer mooi blijft en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals geen droge huid na het douchen, smaakvol water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ulicoten.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie