Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heusden

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8.23 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Heusden maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl tref je waardevolle informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 8.23 dH in Heusden.
 • Dit kan leiden tot problemen als slecht functionerende apparaten en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, kleding die langer mooi blijft en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €310 per 12 maanden.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid HeusdenZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAsten
Postcode5725
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35500 kWh
Gem. Waterhardheid8.23 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Heusden

Heb jij genoeg van een inefficiënte hr-ketel of minder lekker water uit de kraan? Flink wat huizenbezitters bestellen een goede waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkerdere koffie en thee en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Asten zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Heusden hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Heusden?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Heusden. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Heusden heeft een waterhardheid van 8.23. Dit staat voor matig hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Heusden

De waterhardheid van het leidingwater in Heusden is ongeveer 8.23 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 8.23 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,44 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-heusden-5725

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Ecowater Galaxy VDR20
 • BWT Bestsoft 11
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Bayard Ecosoft 10
 • Calex Calex 15L

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Soft) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Heusden voer je de dH waarde terug van 8.23 naar een Dh van ongeveer 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte hangt af van hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €840.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Heusden.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2125 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen bij €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1225 en €1700 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Heusden.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en zonder kosten modellen, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €110
Mechanische waterontharderRond de €860
Elektronische waterontharderC.a. €930
Reinigingszout€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €110 per jaar
InstallatiekostenBegint bij €175
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Heusden?
De hardheid van het water in Heusden ligt rond de 8.23 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en het textiel gaat langer mee.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, een lekkere watersmaak, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Heusden.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie