Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Best

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, water met een vreemde smaak of huidirritaties? De reden daarvan is vaak hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8.18 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Best heeft als doel kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina check je bruikbare info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 8.18 dH in Best.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als een irriterende huid en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €310 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid BestZo werkt een waterontharderKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBest
Postcode5683
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33300 kWh
Gem. Waterhardheid8.18 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Best

Zit jij thuis ook met een irriterende huid en extra zeep en shampoo nodig? Meer en meer huizenbezitters installeren een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, kleding die langer mooi blijft en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Best werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Best gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Duurzame ontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Best?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Best. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Best heeft een geschatte waterhardheid van 8.18. Dit staat voor matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, lekkere watersmaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Best

De waterhardheid van het water in Best is 8.18 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8.18 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,30 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-best-5683

Vaak geplaatste ontharders

 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Euro Twin 25

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Pentair Fleck) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Best verlaag je de dH waarde van 8.18 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €780.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Best.

Reken af met kalk!

Kom in contact met professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1575 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Buiten deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters starten bij €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1525 en €1775 inclusief plaatsing. In onderstaande schema check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Best.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en snel experts, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €145
Mechanische waterontharderRond de €830
Elektrische waterontharderCirca €1110
Tabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudBegint bij €160 (jaarbasis)
PlaatsingCirca €240
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Best?
De hardheid in Best is gemiddeld 8.18 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Best.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie