Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ommel

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, water met een vreemde smaak of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 8.23 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Ommel leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 8.23 dH in Ommel.
 • Dit kan zorgen voor onder andere eczeem klachten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in apparatuur die langer meegaat, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €210 per 12 maanden.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid OmmelHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAsten
Postcode5724
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35500 kWh
Gem. Waterhardheid8.23 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Ommel

Heb jij genoeg van huidirritaties en kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal woningeigenaren lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, heerlijk zachte kleding en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Asten werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Ommel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ommel?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Ommel. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel lekkerdere koffie en thee en zijdezachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Ommel ontvangt een waterhardheid van 8.23. Definitie: matig hard water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, verminderde eczeem klachtenen een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Ommel

De waterhardheid van het water in Ommel ligt op ong. 8.23 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8.23 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,44 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ommel-5724

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Ecowater Galaxy VDR14
 • General electric GNOH45KE
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Apic Zetes
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Ecowater) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ommel voer je de dH waarde terug van 8.23 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €800.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Ommel.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder variëren nogal. Dit loopt van €170 voor een magnetische ontharder tot wel €1525 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Naast deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €650, zonder installeren. Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1450 en €1725 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Ommel.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en vandaag nog vakmannen, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €60
Waterontharder (mechanisch)V.a €720
Elektrische waterontharderV.a €1090
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €145 (jaarbasis)
InstallatiekostenVanaf €260
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Ommel?
De hardheid in Ommel is doorgaans 8.23 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant bedraagt 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ommel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie