Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Boekhoute

Heb je last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 10,08 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Boekhoute heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten verzamel je belangrijke informatie alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 10,08 dH in Boekhoute.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als wit uitslaande wanden en tegels en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, betere smaak van water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €270 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid BoekhouteWerkingInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAssenede
Postcode9961
Gem. Gasverbruik M31.445 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4050 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Pluspunten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lager energieverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Boekhoute

Wil je definitief afrekenen met huidirritaties en/of kalkstrepen op ramen? Een groeiend aantal Belgen bestellen een elektrische waterontkalker. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, geen strepen meer op glas en lak, zijdezachte kleding en huid en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Assenede vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Boekhoute was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Goedkoopste waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Boekhoute?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Boekhoute. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel ren glanzende vaat en zijdezachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Boekhoute ontvangt een waterhardheid van 10,08. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere verwarming, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Boekhoute

De waterhardheid van het leidingwater in Boekhoute ligt op ong. 10,08 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-boekhoute-9961

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • North Star 22UD
 • Halutec SensorSoft
 • Ecowater ESM18 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25

Hoe werkt een waterontkalker precies?

De basis is eenvoudig: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Durlem) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Boekhoute reduceert je de dH waarde van 10,08 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €875.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Boekhoute.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor advies.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Van €160 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1925 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van de fabrikant, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van deze systemen lopen op vanaf €750, excl. installatie. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1175 en €1725 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Boekhoute.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij moeiteloos snel specialisten, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €135
Mechanische waterontharderV.a €820
Elektronische waterontharderCirca €1160
Onthardingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €140 p/jaar
MontagekostenBegint bij €250
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Boekhoute?
De hardheid van het water in Boekhoute is plus minus 10,08 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is circa 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet kopen voor het comfort. Onder andere verminderde eczeem klachten, zacht en smaakvol water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Boekhoute.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, zacht en fris water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie