Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bassevelde

Heb je last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 10,08 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Bassevelde zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl check je handige informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 10,08 dH in Bassevelde.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals strepen op je ruiten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere verwarming, heerlijk zachte kleding en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €310 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid BasseveldeZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAssenede
Postcode9968
Gem. Gasverbruik M31.450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4100 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Bassevelde

Heb jij genoeg van dichtslibbende waterleidingen en koffie of thee dat bitter smaakt? Een toenemende groep Belgen lossen dit op met een handige waterontkalker. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een zachte huid na bad of douche en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Assenede vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Bassevelde gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Zuinigste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bassevelde?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Bassevelde. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt ren glanzende vaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Bassevelde heeft een geschatte waterhardheid van 10,08. Samengevat: Tamelijk hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en het textiel gaat langer mee.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Bassevelde

De waterhardheid van het drinkwater in Bassevelde is 10,08 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Tamelijk hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-bassevelde-9968

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • North Star 40UD
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Ecowater ESM25 CE+
 • Boshuis Twin
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10

Technische uitleg werking waterontkalker

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als GE) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Bassevelde reduceert je de dH waarde van 10,08 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €975.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Bassevelde.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €115 voor magnetische ontharders tot ruim €1500 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk en model, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €800, excl. installatie. Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1475 en €1750 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Bassevelde.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijker en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Zo kan men zonder gedoe supersnel installateurs, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €115
Waterontharder (mechanisch)Circa €700
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1050
Zout€25 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenRond de €140 per jaar
PlaatsingskostenC.a. €190
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Bassevelde?
De waterhardheid in Bassevelde is plus minus 10,08 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere verwarming en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen door pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Bassevelde.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie