Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oosteeklo

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op de ramen, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 10,08 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Oosteeklo leidt tot kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina check je waardevolle informatie over diverse types waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 10,08 dH in Oosteeklo.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld strepen op de ramen en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €330 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid OosteekloHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAssenede
Postcode9968
Gem. Gasverbruik M31.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4150 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Oosteeklo

Heb je last van huidirritaties of kalkaanslag op kranen en tegels? Veel huishoudens plaatsen een innovatieve waterontkalker. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Assenede zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Oosteeklo was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Beste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Oosteeklo?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Oosteeklo. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een gunstigere energierekening en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Oosteeklo zit met een waterhardheid van 10,08. Definitie: Tamelijk hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. lager energieverbruik, een zachte huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Oosteeklo

De waterhardheid van het water in Oosteeklo is om en nabij de 10,08 Duitse graden. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-oosteeklo-9968

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Puricom Stratos HE15
 • Hattem BLU B65
 • Ecowater ESM 42
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14

Zo werkt een waterontkalker

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterverzachters (van bijv. Van Marcke) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oosteeklo reduceert je de dH waarde van 10,08 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout hangt af van de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €820.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Oosteeklo.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2200 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontkalkers starten vanaf €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1525 en €2175 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder achterhaal je de actuele kosten van een waterverzachter in Oosteeklo.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze vergelijker en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en gratis modellen, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €115
Waterontharder (mechanisch)Circa €840
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1010
Onthardingstabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudC.a. €105 per beurt
PlaatsingC.a. €175
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Oosteeklo?
De hardheid van het leidingwater in Oosteeklo is doorgaans 10,08 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oosteeklo.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie