Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bornerbroek

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.80 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Bornerbroek resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl check je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.80 dH in Bornerbroek.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere een irriterende huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, verminderde eczeem klachtenen het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €325 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid BornerbroekTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Postcode7627
Gem. Gasverbruik M31350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27700 kWh
Gem. Waterhardheid7.80 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Bornerbroek

Wil jij ook af van een erg droge huid of bittere thee en koffie? Een aanzienlijk aantal huishoudens kiezen een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Almelo werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Bornerbroek was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Ontharder informatie.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Bornerbroek?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Bornerbroek. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een meer gunstig energieverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Bornerbroek heeft een waterhardheid van 7.80. Dat betekent matig hard water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Bornerbroek

De waterhardheid van het leidingwater in Bornerbroek bedraagt circa 7.80 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,21 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bornerbroek-7627

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Hattem BLU B65
 • Atag Descale 20
 • North Star Okosoft 35
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Hattem BLU B65

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Clean) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Bornerbroek reduceer je de dH waarde van 7.80 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik hangt af van het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €900.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Bornerbroek.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €90 voor magnetische ontharders tot wel €1550 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk en model, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterontharders starten bij €780 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1200 en €1750 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Bornerbroek.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Zo kan men gemakkelijk supersnel monteurs, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €85
Waterontharder (mechanisch)Rond de €840
Elektronische waterontharderCirca €970
Onthardingstabletten€45 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €90 (jaarbasis)
PlaatsingC.a. €210
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Bornerbroek?
De waterhardheid in Bornerbroek ligt rond de 7.80 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel is om en nabij de 7.12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. O.a. een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bornerbroek.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, meer smaak aan koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie