Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Aadorp

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.80 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Aadorp heeft als doel water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl check je handige info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.80 dH in Aadorp.
 • Dit is de oorsprong van situaties als veel schoonmaakwerk en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €230 per jaar.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid AadorpWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Postcode7611
Gem. Gasverbruik M31350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27700 kWh
Gem. Waterhardheid7.80 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een glanzende vaat.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Aadorp

Heb je last van dichtgeslibde leidingen of strepen op je ruiten? Flink wat woningeigenaren nemen een slimme waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Almelo opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Aadorp hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Aadorp?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Aadorp. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel minder huidproblemen en huidirritaties en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Aadorp kent een waterhardheid van 7.80. Dat betekent matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, verminderde eczeem klachtenen je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Aadorp

De waterhardheid van het drinkwater in Aadorp is ongeveer 7.80 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,21 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-aadorp-7611

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Halutec Domus DPS 300
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • Culligan Global Cabinet
 • Watercompany Softflow 9

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als North Star) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Aadorp verklein je de dH waarde van 7.80 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €850.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Aadorp.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan vakmannen voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €155 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2100 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Naast deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €690, zonder installeren. Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1300 en €2050 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Aadorp.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen supersnel installatiebedrijven, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €120
Waterontharder (mechanisch)C.a. €820
Waterontharder (elektronisch)Circa €1100
Zout€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenV.a €140 p/jaar
PlaatsingskostenV.a €275
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Aadorp?
De waterhardheid in Aadorp ligt op 7.80 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel is om en nabij de 7.12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Regelmatig schoonmaken is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Aadorp.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, een lekkere watersmaak, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie