Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bredevoort

Heb je last van kalkaanslag, glascorrosie, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Bredevoort heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten tref je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 7.50 dH in Bredevoort.
 • Dit kan zorgen voor onder andere bittere thee en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €335 per jaar.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BredevoortHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode7126
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28100 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Besparing op de energierekening.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Bredevoort

Heb je last van rendementsverlies van verwarming of veel schoonmaakproducten nodig? Een toenemende groep huizenbezitters kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, het textiel gaat langer mee en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Aalten werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Bredevoort heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goede waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Bredevoort?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Bredevoort. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor lagere stookkosten en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Bredevoort heeft een geschatte waterhardheid van 7.50. Dat betekent matig hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, water met een lekkere smaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Bredevoort

De waterhardheid van het leidingwater in Bredevoort is ongeveer 7.50 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-bredevoort-7126

Populaire merken en modellen

 • Digisoft EC-500
 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Waterluxe Duo 7
 • Boshuis iQualQ Duo 100

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua-o-Matic) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bredevoort verlaag je de dH waarde van 7.50 naar een acceptabele 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als het waterverbruik, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een laag tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €970.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Bredevoort.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Van €120 voor magnetische ontharders tot ruim €2225 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontharders lopen op vanaf €850, zonder installeren. Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1600 en €1950 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Bredevoort.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Zo kan je gemakkelijk en direct specialisten, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €95
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €840
Elektrische waterontharderCirca €1210
Zout€30 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €110 per beurt
InstallatiekostenV.a €160
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Bredevoort?
De waterhardheid in Bredevoort komt uit op ong. 7.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland ligt op 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als minder huidproblemen en huidirritaties en textiel slijt minder snel.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bredevoort.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, zacht en fris water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie