Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Heurne

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in De Heurne zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina check je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.50 dH in De Heurne.
 • Hierdoor ontstaan onder andere apparaten die slecht werken en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: lager energieverbruik, water met een lekkere smaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €270 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid De HeurneHoe werkt zo’n systeem?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode7095
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28100 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een glanzende vaat.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen De Heurne

Wil jij ook af van dichtslibbende waterleidingen en/of bittere thee en koffie? Een toenemende groep Hollanders en Belgen kiezen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je hebt minder wasmiddelen nodig, smaakvol water en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Aalten zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in De Heurne wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in De Heurne?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in De Heurne. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor smaakvoller water en zijdezachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • De Heurne zit met een waterhardheid van 7.50. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, een zachte huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in De Heurne

De waterhardheid van het leidingwater in De Heurne is 7.50 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-de-heurne-7095

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Delta Onega
 • Kinetico Premier Compact HF
 • Erie Softline Eco30
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Whirlpool) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in De Heurne minimaliseer je de dH waarde van 7.50 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €810.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in De Heurne.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €50 voor magnetische ontharders tot zo’n €1450 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van dergelijke installaties starten bij €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1650 en €2175 incl. installatie. In de onderstaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterontharder in De Heurne.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en direct specialisten, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €70
Waterontharder (mechanisch)V.a €830
Elektrische waterontharderBegint bij €1180
Zouttabletten€15 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €150 op jaarbasis
PlaatsingV.a €225
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in De Heurne?
De hardheid in De Heurne komt uit op ong. 7.50 dH. De meting in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in De Heurne.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie