Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dinxperlo

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Dinxperlo heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs bekijk je uitgebreide informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 7.50 dH in Dinxperlo.
 • Dit is de oorsprong van onder andere water met een vreemde smaak en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, een zachte huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €250 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid DinxperloHoe werkt zo’n systeem?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode7091
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28100 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Dinxperlo

Wil jij ook af van droge haren na een douchebeurt en bittere smakende thee? Een aanzienlijk aantal huishoudens bestellen een innovatieve waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en lagere stookkosten. In de gemeente Aalten zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Dinxperlo was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Dinxperlo?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Dinxperlo. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot betere smaak van water en geen strepen meer op glas en lak. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Dinxperlo ontvangt een waterhardheid van 7.50. Dat betekent matig hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Dinxperlo

De waterhardheid van het leidingwater in Dinxperlo bedraagt circa 7.50 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-dinxperlo-7091

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Delta Mosela
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Euro Combi compact 25
 • Atag Descale 15

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aquacell) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Dinxperlo voer je de dH waarde terug van 7.50 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €830.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de tarieven, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Dinxperlo.

Reken af met kalk!

Neem contact op met product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit loopt van €110 voor een magnetische ontharder tot wel €2000 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters lopen op vanaf €770, excl. installatie. Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1500 en €2250 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Dinxperlo.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan men eenvoudig en gratis vakmannen, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €150
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €890
Elektronische waterontharderC.a. €1080
Regeneratiezout€40 voor 75 kg
OnderhoudscontractCirca €85 op jaarbasis
InstallatieV.a €230
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Dinxperlo?
De hardheid van het kraanwater in Dinxperlo schatten we op 7.50 dH. De waarde in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen een beter presterende CV-ketel en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld via een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Dinxperlo.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, fris kraanwater, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie