Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sterrebeek

Heb je in huis last van kalkneerslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 20,27 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Sterrebeek zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs bekijk je waardevolle informatie aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 20,27 dH in Sterrebeek.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere veel schoonmaakwerk en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, een zachte huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €335 per jaar.

Snel naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid SterrebeekZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZaventem
Postcode1933
Gem. Gasverbruik M31.590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4050 kWh
Gem. Waterhardheid20,27 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Glascorrosie.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Sterrebeek

Zit jij thuis ook met droog haar na het douchen en koffie of thee dat bitter smaakt? Een groot deel van de huishoudens nemen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, smaakvol water en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Zaventem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Sterrebeek hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke ontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Sterrebeek?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Sterrebeek. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor kalkvrije leidingen en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Sterrebeek heeft een waterhardheid van 20,27. Samengevat: Heel hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. lager stroom- en gasverbruik, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Sterrebeek

De waterhardheid van het water in Sterrebeek ligt op ong. 20,27 dH. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 20,27 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,73 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sterrebeek-1933

Populaire merken en modellen

 • Euro Combi 20 Fleck
 • Delta Arenal
 • Aquarex IMP Pro 18
 • Watergenius Blue Line Max
 • Kinetico Sumo 1

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Pentair Fleck) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Sterrebeek verklein je de dH waarde van 20,27 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €810.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Sterrebeek.

Reken af met kalk!

Kom in contact met specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €80 voor magnetische ontharders tot zo’n €2125 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterverzachters starten vanaf €850, zonder installeren. Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1250 en €2100 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Sterrebeek.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en kosteloos installatiebedrijven, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €60
Waterontharder (mechanisch)Circa €860
Elektronische waterontharderV.a €1040
Zout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €155 per beurt
InstallatieV.a €240
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Sterrebeek?
De waterhardheid in Sterrebeek bedraagt 20,27 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant is om en nabij de 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Sterrebeek.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie