Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Stevens-Woluwe

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 20,27 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Sint-Stevens-Woluwe maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier lees je handige informatie aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 20,27 dH in Sint-Stevens-Woluwe.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals een droge huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, betere smaak van water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €295 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid Sint-Stevens-WoluweFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZaventem
Postcode1932
Gem. Gasverbruik M31.585 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4000 kWh
Gem. Waterhardheid20,27 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Sint-Stevens-Woluwe

Zit jij in de woning ook met situaties als irritaties aan de huid en/of bittere thee en koffie? Flink wat woningeigenaren installeren een innovatieve waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, geen strepen meer op glas en lak, kleding die langer mooi blijft en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Zaventem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Sint-Stevens-Woluwe hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding ontharder.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Sint-Stevens-Woluwe?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Sint-Stevens-Woluwe. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een lagere energierekening en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Sint-Stevens-Woluwe heeft een geschatte waterhardheid van 20,27. Dit houdt in Heel hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere lagere stookkosten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Sint-Stevens-Woluwe

De waterhardheid van het drinkwater in Sint-Stevens-Woluwe ligt op ong. 20,27 dH. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 20,27 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,73 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-stevens-woluwe-1932

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Euro Combi 14 Fleck
 • Culligan Medallist 915
 • Aquarex IMP Pro 14
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Kinetico Premier Maxi

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Kenmore) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Sint-Stevens-Woluwe reduceer je de dH waarde van 20,27 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden twee installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €925.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Sint-Stevens-Woluwe.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met vakmannen voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €145 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1950 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Buiten deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontkalkers starten bij €790, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1500 en €1750 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Sint-Stevens-Woluwe.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en zonder kosten specialisten, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €50
Waterontharder (mechanisch)Rond de €860
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1100
Regeneratiezout€45 voor 100 kilo
OnderhoudC.a. €120 op jaarbasis
PlaatsingC.a. €220
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Sint-Stevens-Woluwe?
De waterhardheid in Sint-Stevens-Woluwe is doorgaans 20,27 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant is grofweg 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en het textiel gaat langer mee.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Sint-Stevens-Woluwe.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie