Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Nossegem

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 20,27 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterverzachter in Nossegem resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal tref je waardevolle informatie over de waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 20,27 dH in Nossegem.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals kalk op de lak van de auto en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €215 per jaar.

Direct naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid NossegemHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZaventem
Postcode1930
Gem. Gasverbruik M31.580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3950 kWh
Gem. Waterhardheid20,27 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Nossegem

Heb je in huis last van een inefficiënte hr-ketel en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groot deel van de mensen bestellen een slimme waterontkalker. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, smaakvol water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Zaventem kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Nossegem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Professionele ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Nossegem?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Nossegem. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een efficiëntere warmteoverdracht en geen strepen meer op glas en lak. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Nossegem kent een waterhardheid van 20,27. Dit staat voor Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. efficiëntere verwarming, verminderde eczeem klachtenen het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Nossegem

De waterhardheid van het drinkwater in Nossegem bedraagt circa 20,27 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 20,27 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,73 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-nossegem-1930

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Euro Combi 10 Fleck
 • Culligan Medallist 910
 • AquaCombi AquaCell
 • Watergenius Blue Line Advance
 • Kinetico Premier Compact HF

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua Care) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Nossegem reduceert je de dH waarde van 20,27 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €760.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Nossegem.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2125 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en de omvang van het systeem. Buiten deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontkalkers starten bij €800, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €1850 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder check je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Nossegem.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Zo kan men gemakkelijk en kosteloos installateurs, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €140
Waterontharder (mechanisch)Rond de €710
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1040
Zouttabletten€15 per 25 kg
OnderhoudBegint bij €100 per 12 maanden
PlaatsingskostenBegint bij €190
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Nossegem?
De hardheid in Nossegem bedraagt 20,27 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant bedraagt 16,91 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor lagere stookkosten en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nossegem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie