Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Nederokkerzeel

Heb je last van kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 20,16 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterverzachter in Nederokkerzeel heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten verzamel je waardevolle info over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 20,16 dH in Nederokkerzeel.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als huidirritaties en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €320 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid NederokkerzeelTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKampenhout
Postcode1910
Gem. Gasverbruik M31.575 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3900 kWh
Gem. Waterhardheid20,16 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Nederokkerzeel

Ben jij ook klaar met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of onnodig veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal Vlamingen lossen dit op met een slimme waterontkalker. Dit product onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een glanzende vaat en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Kampenhout zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Nederokkerzeel hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Duurzame waterontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of glas kraanwater smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Nederokkerzeel?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Nederokkerzeel. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt ren glanzende vaat en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Nederokkerzeel heeft een geschatte waterhardheid van 20,16. Dit houdt in Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, fris kraanwater en het textiel gaat langer mee.
 • Opmerking: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Nederokkerzeel

De waterhardheid van het drinkwater in Nederokkerzeel bedraagt ongeveer 20,16 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 20,16 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,42 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-nederokkerzeel-1910

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • Culligan Global Cabinet
 • Apic Nessos
 • Watergenius Blue Line Basic
 • Kinetico Premier Compact HE

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Bayard) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Nederokkerzeel minimaliseer je de dH waarde van 20,16 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €780.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Nederokkerzeel.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €155 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2300 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €730, zonder installeren. Een geavanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1400 en €2225 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder bekijk je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Nederokkerzeel.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en direct merken, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €130
Waterontharder (mechanisch)Circa €830
Waterontharder (elektrisch)Circa €930
Zout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudskostenC.a. €140 per beurt
InstallatiekostenBegint bij €200
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Nederokkerzeel?
De hardheid van het water in Nederokkerzeel is gemiddeld 20,16 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant is grofweg 16,91 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid na bad of douche en textiel slijt minder snel.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nederokkerzeel.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie