Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Olsene

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op de ramen, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Olsene heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier lees je handige info over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Olsene.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als minder lekker water en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €210 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid OlseneHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZulte
Postcode9870
Gem. Gasverbruik M31.550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3050 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Olsene

Heb je in huis last van droge haren na een douchebeurt of aanslag op servies? Veel huishoudens bestellen een elektrische waterontkalker. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, fris kraanwater en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Zulte opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Olsene was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Olsene?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Olsene. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Olsene heeft een geschatte waterhardheid van 19,60. Samengevat: Erg hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, minder huidproblemen en huidirritaties en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Olsene

De waterhardheid van het drinkwater in Olsene ligt op ong. 19,60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-olsene-9870

Populaire merken en modellen

 • Mooiwater Compact
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Detandt-Simon Primo 20
 • Bayard Minima
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Bayard) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Olsene verklein je de dH waarde van 19,60 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het waterverbruik, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €800.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Olsene.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Van €100 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2150 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, het aantal cilinders en het aantal liter. In aanvulling op deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers lopen op vanaf €740 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat zit ergens tussen de €1100 en €2000 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Olsene.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en gratis experts, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €160
Mechanische waterontharderC.a. €890
Elektrische waterontharderV.a €1150
Regeneratiezout€45 per 100 kg
OnderhoudskostenC.a. €95 (jaarbasis)
PlaatsingRond de €230
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Olsene?
De waterhardheid in Olsene is plus minus 19,60 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als lagere energierekening en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Olsene.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie