Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Machelen

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Machelen maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal bekijk je uitgebreide informatie over de waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Machelen.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld kalkstrepen op ramen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lager energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en textiel slijt minder snel.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €285 per jaar.

Onderwerpen: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid MachelenHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZulte
Postcode9870
Gem. Gasverbruik M31.545 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3000 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Machelen

Heb je last van droge haren na een douchebeurt of te veel schoonmaken? Flink wat mensen installeren een slimme waterontkalker. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachtere was en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Zulte zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Machelen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Machelen?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Machelen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Machelen ontvangt een waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zijdezachte kleding en huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Machelen

De waterhardheid van het drinkwater in Machelen is ongeveer 19,60 dH. Dit betekent dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-machelen-9870

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Mooiwater Mini+
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Detandt-Simon Primo 12
 • Bayard Ecosoft 15
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Van Marcke) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Machelen voer je de dH waarde terug van 19,60 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden twee machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €860.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Machelen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met product-experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1650 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontharders starten vanaf €820 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1550 en €1700 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder bekijk je de actuele kosten van een waterverzachter in Machelen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en gratis monteurs, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €125
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €720
Waterontharder (elektronisch)V.a €1100
Tabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudC.a. €140 (jaarbasis)
PlaatsingskostenRond de €210
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Machelen?
De hardheid van het kraanwater in Machelen is gemiddeld 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en zorgt voor kleding en ander textiel gaat langer mee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd aan de hand van een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Machelen.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie