Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gelderswoude

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, vies water of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Gelderswoude heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina vind je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Gelderswoude.
 • Dit kan leiden tot problemen als een droge huid en verstopte leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €255 per jaar.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid GelderswoudeHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteZoeterwoude
Postcode2735
Gem. Gasverbruik M31310 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Gelderswoude

Zit jij thuis ook met een inefficiënte hr-ketel of onnodig poets- en boenwerk? Flink wat mensen nemen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Zoeterwoude zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Gelderswoude hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Zuinigste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Gelderswoude?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Gelderswoude. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt maandelijks lagere energiekosten en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Gelderswoude ontvangt een waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan een beter presterende CV-ketel, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Gelderswoude

De waterhardheid van het drinkwater in Gelderswoude bedraagt ongeveer 4.98 dH. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-gelderswoude-2735

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • NoCalc NoCalc
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Century CWS 100V/UF
 • Remon Waterontharders Sava
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Culligan) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Gelderswoude reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €870.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Gelderswoude.

Reken af met kalk!

Kom in contact met erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €55 voor magnetische ontharders tot ruim €1825 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers zijn zo’n €830 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1100 en €1775 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Gelderswoude.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Zo kan je zonder gedoe en vandaag nog experts, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €55
Waterontharder (mechanisch)C.a. €890
Waterontharder (elektrisch)V.a €1070
Tabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenCirca €140 op jaarbasis
PlaatsingskostenRond de €240
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Gelderswoude?
De waterhardheid in Gelderswoude ligt rond de 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland is plus minus 5.02 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: water met een lekkere smaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder neemt voor het comfort. O.a. een zachte huid en droog haar, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Gelderswoude.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie