Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Buken

Heb je in huis last van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 20,16 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Buken heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal check je praktische informatie met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 20,16 dH in Buken.
 • Dit kan zorgen voor problemen als kalkstrepen op glas en lak en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €280 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BukenHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKampenhout
Postcode1910
Gem. Gasverbruik M31.570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3850 kWh
Gem. Waterhardheid20,16 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Buken

Heb je last van droog haar na het douchen en kalk op de lak van de auto? Een groot deel van de huizenbezitters nemen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een zachte huid na bad of douche en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Kampenhout kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Buken wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Voordeligste waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glaasje water heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Buken?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Buken. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Buken ontvangt een waterhardheid van 20,16. Samengevat: Heel hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Niet vergeten: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Buken

De waterhardheid van het drinkwater in Buken bedraagt circa 20,16 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 20,16 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,42 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-buken-1910

Populaire merken en modellen

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Century CWS 100V/UF
 • Apic Heracles
 • Watergenius HWS 2500
 • Kinetico Mini KB

Hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Galaxy) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Buken minimaliseer je de dH waarde van 20,16 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €850.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Buken.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €155 voor magnetische ontharders tot zo’n €2100 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontharders zijn zo’n €670 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1225 en €2100 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Buken.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze online offerteservice en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en zonder kosten specialisten, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €150
Waterontharder (mechanisch)Circa €760
Elektrische waterontharderRond de €1200
Onthardingstabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudCirca €130 per 12 maanden
MontagekostenC.a. €230
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Buken?
De hardheid in Buken is circa 20,16 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant is doorgaans 16,91 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere lager energieverbruik en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd via een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Buken.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een minder droge huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie