Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Harmelen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Harmelen leidt tot kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten verzamel je handige info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 7.50 dH in Harmelen.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals kalkstrepen op ramen en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €325 per jaar.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid HarmelenHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode3481
Gem. Gasverbruik M31300 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29500 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Besparing op de energierekening.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Harmelen

Zit jij thuis ook met droog haar na het douchen en kalkaanslag op kranen en tegels? Meer en meer Nederlanders kiezen een professionele waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, betere smaak van water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Woerden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Harmelen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Beste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of een glaasje water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Harmelen?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Harmelen. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor fris kraanwater en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Harmelen heeft een gemeten waterhardheid van 7.50. Dit houdt in matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. lagere energierekening, minder last van een droge huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Opmerking: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Harmelen

De waterhardheid van het leidingwater in Harmelen is om en nabij de 7.50 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-harmelen-3481

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Amysoft E-100
 • Amysoft E-200
 • Hattem BLU B65
 • North Star 17ED
 • Boshuis iQualQ Duo 150

Zo werkt een waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals GE) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Harmelen verklein je de dH waarde van 7.50 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €840.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Harmelen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1775 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterverzachters zijn zo’n €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1350 en €2075 incl. installatie. In de onderstaande tabel bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Harmelen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en zonder kosten installateurs, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €120
Waterontharder (mechanisch)C.a. €730
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1180
Reinigingszout€15 per 25 kilo
OnderhoudscontractRond de €85 per beurt
MontagekostenC.a. €210
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Harmelen?
De hardheid van het water in Harmelen is circa 7.50 dH. De waarde in de provincie Utrecht komt uit op ongeveer 6.11 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als minder huidproblemen en huidirritaties en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Harmelen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie