Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder IJsselstein

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in IJsselstein zorgt voor water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier lees je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.50 dH in IJsselstein.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als minder lekker water en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €340 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid IJsselsteinWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteIJsselstein
Postcode3403
Gem. Gasverbruik M31150 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere energierekening.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen IJsselstein

Heb je in huis last van geïrriteerde huid of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Flink wat huizenbezitters kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, water met een lekkere smaak en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente IJsselstein kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in IJsselstein gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterontharder.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in IJsselstein?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in IJsselstein. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot zachter wasgoed en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • IJsselstein zit met een waterhardheid van 6.50. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in IJsselstein

De waterhardheid van het water in IJsselstein ligt op ong. 6.50 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,51 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-ijsselstein-3403

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Isera
 • Atag Descale 10
 • Erie Maxima Eco20
 • BWT AQA viseo
 • Boshuis Duolux plus 100

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. GE) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in IJsselstein reduceer je de dH waarde van 6.50 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €820.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in IJsselstein.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2050 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. In aanvulling op deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €820 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1200 en €1900 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in IJsselstein.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en zonder kosten experts, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €50
Waterontharder (mechanisch)C.a. €720
Waterontharder (elektrisch)Circa €1000
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €110 per beurt
PlaatsingBegint bij €230
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in IJsselstein?
De waterhardheid in IJsselstein ligt op 6.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Utrecht bedraagt 6.11 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere heerlijk zachte kleding en textiel slijt minder snel.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, zacht en fris water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in IJsselstein.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie