Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kamerik

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Kamerik resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten verzamel je praktische informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 7.50 dH in Kamerik.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals kalkstrepen op glas en lak en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in gunstig energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €285 per jaar.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid KamerikZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode3471
Gem. Gasverbruik M31300 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29500 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Kamerik

Wil jij ook af van irritaties aan de huid en/of strepen op de ramen? Flink wat mensen plaatsen een professionele waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, verminderde eczeem klachten en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Woerden kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Kamerik hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Ontharder informatie.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Kamerik?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Kamerik. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Kamerik heeft een geschatte waterhardheid van 7.50. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Kamerik

De waterhardheid van het drinkwater in Kamerik is ongeveer 7.50 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kamerik-3471

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Amysoft C-200
 • Atag Descale 15
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Waterluxe Duo 7

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Galaxy) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kamerik reduceer je de dH waarde van 7.50 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het waterverbruik, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €780.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Kamerik.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €145 voor magnetische ontharders tot meer dan €1825 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers starten vanaf €700 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1375 en €1775 incl. installatie. In de bijgaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Kamerik.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en zonder kosten monteurs, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €150
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €740
Waterontharder (elektrisch)V.a €1000
Reinigingszout€25 per 50 kg
OnderhoudstarievenV.a €130 p/jaar
PlaatsingBegint bij €225
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Kamerik?
De hardheid in Kamerik is om en nabij de 7.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Utrecht is om en nabij de 6.11 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: lagere energiekosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, smaakvol water, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kamerik.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie