Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zegveld

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, verstopte leidingen of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Zegveld resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal vind je belangrijke informatie over diverse types waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.50 dH in Zegveld.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld minder lekker water en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, kleding en ander textiel gaat langer mee en het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €340 op jaarbasis.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid ZegveldHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode3474
Gem. Gasverbruik M31300 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29500 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Zegveld

Zit jij thuis ook met huidirritaties en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Een groeiend aantal woningeigenaren kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, textiel slijt minder snel en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Woerden zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Zegveld was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Ontkalker informatie.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zegveld?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Zegveld. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een zachte huid en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Zegveld heeft een geschatte waterhardheid van 7.50. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Zegveld

De waterhardheid van het water in Zegveld is 7.50 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-zegveld-3474

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Amysoft C-300
 • General electric GE-26HI
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Kinetico Sumo 1
 • Halutec Domus DPS 600

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zegveld minimaliseer je de dH waarde van 7.50 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €875.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zegveld.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit loopt van €60 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2325 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Naast deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties lopen op vanaf €840, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1200 en €2175 inclusief plaatsing. In het volgende schema bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Zegveld.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en vandaag nog installatiebedrijven, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €85
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €650
Elektrische waterontharderC.a. €940
Zouttabletten€50 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €95 p/jaar
MontagekostenV.a €170
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Zegveld?
De hardheid in Zegveld bedraagt 7.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Utrecht bedraagt 6.11 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: zachter wasgoed en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Zegveld.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie