Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Cothen

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Cothen heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl lees je belangrijke informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.40 dH in Cothen.
 • Dit kan zorgen voor situaties als kalkstrepen op glas en lak en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: verlaging van de maandlasten voor energie, zachter wasgoed en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €200 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid CothenHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieUtrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
Postcode3945
Gem. Gasverbruik M31370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31900 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Cothen

Wil je definitief afrekenen met irritaties aan de huid of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen kiezen een slimme waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachter wasgoed en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Wijk bij Duurstede zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Cothen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Professionele waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Cothen?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Cothen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Cothen kent een waterhardheid van 7.40. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Cothen

De waterhardheid van het leidingwater in Cothen is ongeveer 7.40 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-cothen-3945

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • General electric GE-26HI
 • Delta Duplex compact
 • Delta Mosela
 • 038waterontharder Compact 10

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Autotrol) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Cothen verlaag je de dH waarde van 7.40 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €810.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Cothen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €170 voor magnetische ontharders tot een slordige €1900 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers starten vanaf €700 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1625 en €1875 (met montage inbegrepen). In het volgende schema check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Cothen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos supersnel modellen, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €100
Mechanische waterontharderCirca €790
Elektronische waterontharderC.a. €910
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudscontractC.a. €115 op jaarbasis
InstallatiekostenCirca €175
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Cothen?
De waterhardheid in Cothen is om en nabij de 7.40 dH. Het gemiddelde in de provincie Utrecht bedraagt 6.11 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als zachter wasgoed en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Cothen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, niet langer last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie