Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Langbroek

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Langbroek heeft als doel kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl tref je bruikbare informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 7.40 dH in Langbroek.
 • Dit kan leiden tot issues zoals glascorrosie en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €345 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LangbroekHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
Postcode3947
Gem. Gasverbruik M31370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31900 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere energiekosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Langbroek

Heb je last van een droge, geïrriteerde huid of kalkaanslag op kranen en tegels? Veel woningeigenaren kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid na bad of douche en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Wijk bij Duurstede opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Langbroek hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Langbroek?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Langbroek. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Langbroek heeft een waterhardheid van 7.40. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Langbroek

De waterhardheid van het water in Langbroek ligt op ong. 7.40 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-langbroek-3947

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • AEG 18 L
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • 038waterontharder Separaat 14
 • Hydrotense Seduction 8

Zo werkt een waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Culligan) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Langbroek reduceert je de dH waarde van 7.40 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €870.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Langbroek.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €125 voor magnetische ontharders tot ruim €1575 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters lopen op vanaf €650 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1350 en €1875 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Langbroek.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Zo kan men zonder gedoe snel vakmannen, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €70
Mechanische waterontharderCirca €740
Elektrische waterontharderVanaf €920
Onthardingstabletten€40 per 75 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €110 p/jaar
MontageVanaf €170
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Langbroek?
De waterhardheid in Langbroek is gemiddeld 7.40 dH. Het gemiddelde in de provincie Utrecht bedraagt 6.11 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals apparatuur die langer meegaat en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een minder droge huid, betere smaak van water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen via de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Langbroek.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie