Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wielsbeke

Heb je last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 14,00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Wielsbeke resulteert in water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal vind je belangrijke informatie over diverse types waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 14,00 dH in Wielsbeke.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals droge haren na een douchebeurt en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in kalkvrije leidingen, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €265 per jaar.

Onderwerpen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid WielsbekeHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWielsbeke
Postcode8710
Gem. Gasverbruik M33.380 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4050 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

De voordelen van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Wielsbeke

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen of aanslag op servies? Een groot deel van de huizenbezitters nemen een elektrische waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een glanzende vaat en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Wielsbeke zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Wielsbeke hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Zuinigste waterontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Wielsbeke?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Wielsbeke. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Wielsbeke zit met een waterhardheid van 14,00. Concreet: Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, fris kraanwater en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Wielsbeke

De waterhardheid van het leidingwater in Wielsbeke bedraagt circa 14,00 dH. Dit betekent dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-wielsbeke-8710

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • North Star 14ED
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Delta Domela
 • Erie Softline Eco30

Hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterverzachters (van merken zoals Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wielsbeke reduceert je de dH waarde van 14,00 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €930.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wielsbeke.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1775 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Buiten deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterverzachters beginnen bij €740, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1150 en €1825 incl. installatie. In de bijgaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Wielsbeke.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en gratis monteurs, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €105
Waterontharder (mechanisch)C.a. €680
Elektrische waterontharderBegint bij €900
Reinigingszout€45 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €120 per beurt
PlaatsingRond de €230
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Wielsbeke?
De hardheid van het kraanwater in Wielsbeke schatten we op 14,00 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen is plus minus 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Zoals verminderde eczeem klachten, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Wielsbeke.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie