Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Baafs-Vijve

Heb je last van kalkneerslag, glascorrosie, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 14,00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Sint-Baafs-Vijve heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs vind je uitgebreide info over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 14,00 dH in Sint-Baafs-Vijve.
 • Dit kan leiden tot issues zoals geïrriteerde huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in efficiëntere verwarming, fris kraanwater en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €210 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Sint-Baafs-VijveTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWielsbeke
Postcode8710
Gem. Gasverbruik M31.415 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4450 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Het effect van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Besparing op de energierekening.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Sint-Baafs-Vijve

Zit jij in de woning ook met situaties als een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of wit uitslaande wanden en tegels? Een groeiend aantal Vlamingen lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, geen strepen meer op glas en lak, verminderde eczeem klachten en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Wielsbeke werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Sint-Baafs-Vijve wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Beste waterontharder.

PluspuntUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sint-Baafs-Vijve?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Sint-Baafs-Vijve. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Sint-Baafs-Vijve kent een waterhardheid van 14,00. Concreet: Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Opmerking: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Sint-Baafs-Vijve

De waterhardheid van het water in Sint-Baafs-Vijve bedraagt ongeveer 14,00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-sint-baafs-vijve-8710

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • General electric GNOH45KE
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Boshuis Combilux plus 100

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Service) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Baafs-Vijve verlaag je de dH waarde van 14,00 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €910.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de tarieven, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Sint-Baafs-Vijve.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Dit loopt van €135 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1525 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Buiten deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontkalkers starten bij €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat ligt qua kosten tussen €1375 en €1775 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Sint-Baafs-Vijve.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijker en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Zo kan je zonder problemen en vandaag nog installateurs, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €60
Waterontharder (mechanisch)C.a. €760
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1100
Onthardingszout€25 per 50 kg
OnderhoudV.a €130 p/jaar
PlaatsingskostenVanaf €190
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Sint-Baafs-Vijve?
De hardheid in Sint-Baafs-Vijve is gemiddeld 14,00 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen is circa 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor een besparing op de energierekening en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het comfort. O.a. een zachte huid en droog haar, smaakvol water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint-Baafs-Vijve.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, niet langer last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie