Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ooigem

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op de ramen, apparaten die slecht werken of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 14,00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Ooigem zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier check je waardevolle informatie over verschillende soorten waterontharders: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 14,00 dH in Ooigem.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals water met een vreemde smaak en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, zijdezachte kleding en huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €200 per jaar.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid OoigemFunctioneringWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWielsbeke
Postcode8710
Gem. Gasverbruik M31.410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4400 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Ooigem

Wil je definitief afrekenen met droog haar na het douchen en kalkstrepen op ramen? Flink wat Vlamingen lossen dit op met een slimme waterontkalker. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, geen strepen meer op glas en lak, textiel slijt minder snel en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Wielsbeke vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterverzachter in Ooigem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ooigem?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Ooigem. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Ooigem kent een waterhardheid van 14,00. Samengevat: Hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere lagere energiekosten, zachter wasgoed en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Ooigem

De waterhardheid van het drinkwater in Ooigem is ongeveer 14,00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-ooigem-8710

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • General electric GE-45HF
 • Digisoft DS-2000 HE
 • Bayard Tenera 28

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Kenmore) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Ooigem reduceert je de dH waarde van 14,00 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €820.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Nadelen: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Ooigem.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1425 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Buiten deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen bij €850 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1250 en €2025 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Ooigem.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en kosteloos modellen, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €60
Waterontharder (mechanisch)V.a €720
Elektronische waterontharderBegint bij €1000
Tabletten€50 per 100 kg
OnderhoudscontractC.a. €135 op jaarbasis
MontagekostenRond de €190
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Ooigem?
De hardheid in Ooigem is grofweg 14,00 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is om en nabij de 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: een beter presterende CV-ketel en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een minder droge huid, een lekkere watersmaak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Ooigem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, fris kraanwater, minder zeep en wasmiddel nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie