Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Waasmunster

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Waasmunster heeft als doel water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website bekijk je belangrijke info over diverse types waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 12,32 dH in Waasmunster.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als koffie thee dat bitter smaakt en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €295 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid WaasmunsterZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWaasmunster
Postcode9250
Gem. Gasverbruik M33.395 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4300 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

De voordelen van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Waasmunster

Heb jij genoeg van verstopte leidingen en/of onnodig veel schoonmaken? Een groot deel van de huizenbezitters plaatsen een innovatieve waterontkalker. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, lekkere watersmaak en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Waasmunster werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Waasmunster gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Waasmunster?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Waasmunster. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor kalkvrije leidingen en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Waasmunster ontvangt een waterhardheid van 12,32. Definitie: Hard water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, kleding die langer mooi blijft en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Waasmunster

De waterhardheid van het water in Waasmunster bedraagt circa 12,32 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-waasmunster-9250

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Waterluxe Duo 7
 • Watertotaal Euro Twin 60
 • BWT AQA viseo
 • Erie Slimline Eco14
 • Grunbeck softliQ:MC32

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Kenmore) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Waasmunster voer je de dH waarde terug van 12,32 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Waasmunster.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €80 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1675 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties lopen op vanaf €700, zonder installeren. Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1525 en €2100 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de huidige kosten van een waterverzachter in Waasmunster.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk supersnel merken, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €130
Mechanische waterontharderVanaf €690
Elektrische waterontharderV.a €990
Reinigingszout€17,50 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €150 per 12 maanden
PlaatsingskostenRond de €200
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Waasmunster?
De hardheid van het kraanwater in Waasmunster is circa 12,32 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als lager energieverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. O.a. een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Waasmunster.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere energierekening, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie