Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zele

Heb je last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12,88 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Zele resulteert in water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal tref je waardevolle informatie over de waterontharders: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12,88 dH in Zele.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als veel schoonmaakwerk en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €200 per 12 maanden.

Direct naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid ZeleHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZele
Postcode9240
Gem. Gasverbruik M33.390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4250 kWh
Gem. Waterhardheid12,88 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Zele

Heb je in huis last van geïrriteerde huid en veel schoonmaakproducten nodig? Flink wat huishoudens nemen een elektrische waterontkalker. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een lager energieverbruik. In de gemeente Zele kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Zele hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zele?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Zele. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Zele ontvangt een waterhardheid van 12,88. Concreet: Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan lagere energiekosten, fris kraanwater en textiel slijt minder snel.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Zele

De waterhardheid van het water in Zele bedraagt ongeveer 12,88 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12,88 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 36,68 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-zele-9240

Installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Waterluxe Combi 25
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • BWT AQA smart C
 • Erie Slimline Eco11
 • Grunbeck softliQ:SC23

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Durlem) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Zele voer je de dH waarde terug van 12,88 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €970.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Zele.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €145 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2000 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Buiten deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in ontharders starten vanaf €740, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1625 en €1800 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Zele.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en snel merken, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €120
Mechanische waterontharderBegint bij €740
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1170
Tabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudstarievenVanaf €110 per beurt
PlaatsingRond de €160
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Zele?
De hardheid in Zele is grofweg 12,88 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals lagere energierekening en geen kalkaanslag in de badkamer.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zele.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie