Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Schellebelle

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op de ramen, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 8,40 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterverzachter in Schellebelle leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier verzamel je handige info over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 8,40 dH in Schellebelle.
 • Hierdoor ontstaan problemen als water met een vreemde smaak en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: lagere energierekening, een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €205 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid SchellebelleZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWichelen
Postcode9260
Gem. Gasverbruik M31.530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3250 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Schellebelle

Heb je last van apparaten die slecht werken en onnodig veel schoonmaken? Steeds meer Vlamingen bestellen een handige waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, geen strepen meer op glas en lak, textiel slijt minder snel en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Wichelen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Schellebelle was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Schellebelle?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Schellebelle. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt kalkvrije leidingen en zijdezachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Schellebelle heeft een gemeten waterhardheid van 8,40. Dat betekent Normaal water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. kalkvrije leidingen, zacht en smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Schellebelle

De waterhardheid van het water in Schellebelle is ongeveer 8,40 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-schellebelle-9260

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • BWT AQA Perla 10
 • Amysoft C-300
 • Watercompany Softflow 9
 • Kinetico Ergo 18
 • Erie Maxima Eco32

Zo werkt een waterontkalker

De basis is eenvoudig: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Soft) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Schellebelle voer je de dH waarde terug van 8,40 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €880.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Schellebelle.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €95 voor magnetische ontharders tot zo’n €1525 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €680, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1350 en €2200 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel check je de geschatte kosten van een waterverzachter in Schellebelle.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men makkelijk snel specialisten, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €100
Waterontharder (mechanisch)V.a €740
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1160
Regeneratiezout€15 per 25 kilo
OnderhoudskostenV.a €95 (jaarbasis)
MontagekostenVanaf €160
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Schellebelle?
De waterhardheid in Schellebelle is grofweg 8,40 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als zijdezachte kleding en huid en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het comfort. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, smaakvol water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Schellebelle.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lager energieverbruik, een betere smaak van het water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie