Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Serskamp

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op de ramen, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Serskamp heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website vind je handige info met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 8,40 dH in Serskamp.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals veel schoonmaakwerk en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zacht en fris water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €275 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterverzachter kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid SerskampZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWichelen
Postcode9260
Gem. Gasverbruik M31.535 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3300 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Serskamp

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtgeslibde leidingen of glascorrosie? Flink wat mensen bestellen een elektrische waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder zeep en wasmiddel nodig, fris kraanwater en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Wichelen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Serskamp was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Serskamp?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Serskamp. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Serskamp ontvangt een waterhardheid van 8,40. Samengevat: Normaal water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, verminderde eczeem klachtenen minder poetsen en boenen.
 • Opmerking: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Serskamp

De waterhardheid van het water in Serskamp is ongeveer 8,40 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Normaal water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-serskamp-9260

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • BWT AQA Perla 20
 • Amysoft E-100
 • Watercompany Softflow 15
 • Kinetico Ergo 9
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini

Hoe werkt de waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua Clean) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Serskamp reduceer je de dH waarde van 8,40 naar een Dh onder de 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van grootte van het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen 2 installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €970.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Serskamp.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €165 voor magnetische ontharders tot wel €1825 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €810 (montage niet inbegrepen). Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1400 en €2075 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel check je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Serskamp.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en gratis installateurs, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €130
Mechanische waterontharderC.a. €700
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1200
Zouttabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €100 (jaarbasis)
PlaatsingskostenBegint bij €170
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Serskamp?
De hardheid van het leidingwater in Serskamp ligt op 8,40 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en textiel slijt minder snel.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Onder andere een minder droge huid, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld middels pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Serskamp.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energierekening, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie