Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hamme

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 8,40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Hamme maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl lees je uitgebreide informatie over diverse types waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH in Hamme.
 • Dit is de oorsprong van onder andere veel schoonmaken en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zijdezachte kleding en huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €210 per 12 maanden.

Lees verder over: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid HammeWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHamme
Postcode9220
Gem. Gasverbruik M33.380 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4150 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Hamme

Wil jij ook af van een droge huid of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de Vlamingen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, geen strepen meer op glas en lak, lekkere watersmaak en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Hamme opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Hamme was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Goedkoopste ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Hamme?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Hamme. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en je kleding blijft langer mooi. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Hamme kent een waterhardheid van 8,40. Concreet: Normaal water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Hamme

De waterhardheid van het water in Hamme is 8,40 dH. Dit betekent dat het water Normaal water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-hamme-9220

Veel gekozen merken

 • Watergenius Blue Line Max
 • Watertotaal Euro Twin 20
 • BWT AQA Perla Duo
 • Erie IQsoft Eco26
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I

Hoe werkt de waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterverzachters (van merken als Tapworks) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Hamme verklein je de dH waarde van 8,40 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €860.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Hamme.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €110 voor magnetische ontharders tot een slordige €1550 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Buiten deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontharders zijn zo’n €660, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1250 en €1825 inclusief plaatsing. In onderstaande schema tref je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Hamme.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijker en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en zonder kosten merken, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €120
Waterontharder (mechanisch)Rond de €660
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €910
Onthardingstabletten€40 per 75 kg
OnderhoudstarievenC.a. €155 op jaarbasis
PlaatsingVanaf €190
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Hamme?
De waterhardheid in Hamme is om en nabij de 8,40 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Hamme.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie