Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wetteren

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Wetteren zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina lees je nuttige informatie aangaande waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 8,40 dH in Wetteren.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als een droge huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €340 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid WetterenFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWetteren
Postcode9230
Gem. Gasverbruik M33.385 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4200 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Het effect van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lagere energierekening.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Wetteren

Heb jij genoeg van een erg droge huid of bittere smakende thee? Steeds meer huizenbezitters bestellen een elektrische waterontkalker. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, fris kraanwater en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Wetteren zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Wetteren gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Zuinigste ontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Wetteren?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Wetteren. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel fris kraanwater en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Wetteren heeft een waterhardheid van 8,40. Definitie: Normaal water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, lekkere watersmaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Wetteren

De waterhardheid van het drinkwater in Wetteren bedraagt ongeveer 8,40 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Normaal water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-wetteren-9230

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Waterluxe Combi 12
 • Watertotaal Euro Twin 25
 • BWT AQA smart
 • Erie Slimline Eco8
 • Grunbeck softliQ:SC18

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als North Star) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wetteren verlaag je de dH waarde van 8,40 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Wetteren.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €120 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1975 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterverzachters zijn zo’n €770 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem ligt qua kosten tussen €1400 en €2250 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Wetteren.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Op deze manier kun je makkelijk supersnel experts, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €150
Mechanische waterontharderRond de €850
Waterontharder (elektrisch)Rond de €920
Zouttabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudBegint bij €85 per jaar
PlaatsingVanaf €150
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Wetteren?
De hardheid in Wetteren schatten we op 8,40 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen structureel lagere energiekosten en textiel slijt minder snel.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wetteren.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, lekker water uit de kraan, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie