Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Gullegem

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 14,00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Gullegem leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website tref je belangrijke info over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 14,00 dH in Gullegem.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als kalkstrepen op glas en lak en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €255 per jaar.

Snel naar: Waterverzachter kooptipsPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid GullegemWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWevelgem
Postcode8560
Gem. Gasverbruik M31.480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3150 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Gullegem

Heb jij genoeg van geïrriteerde huid of extra zeep en shampoo nodig? Meer en meer huizenbezitters bestellen een slimme waterontkalker. Dit product onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder poetsen en boenen, lekkerdere koffie en thee en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Wevelgem zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Gullegem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Zuinigste ontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Gullegem?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Gullegem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt betere smaak van water en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Gullegem heeft een gemeten waterhardheid van 14,00. Dat betekent Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, minder last van een droge huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Gullegem

De waterhardheid van het water in Gullegem bedraagt circa 14,00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-gullegem-8560

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • General electric GNOH45KE
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Boshuis Combilux plus 100
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10

Zo werkt een waterontkalker

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals North Star) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gullegem verklein je de dH waarde van 14,00 naar een Dh onder de 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €800.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Gullegem.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1500 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Naast deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontharders beginnen bij €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1475 en €2000 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel check je de huidige kosten van een waterverzachter in Gullegem.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en vandaag nog vakmannen, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €70
Waterontharder (mechanisch)Rond de €690
Elektrische waterontharderBegint bij €940
Reinigingszout€25 voor 50 kg
OnderhoudscontractVanaf €85 op jaarbasis
MontagekostenVanaf €190
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Gullegem?
De hardheid in Gullegem is grofweg 14,00 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen ligt rond de 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, smaakvoller water, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Gullegem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, stukken minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie