Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Moorsele

Wil jij ook af van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 14,00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Moorsele leidt tot kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier verzamel je waardevolle info alle mogelijke waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 14,00 dH in Moorsele.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere slecht werkende huishoudelijke apparaten en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zacht en smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €255 per jaar.

Onderwerpen: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid MoorseleWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWevelgem
Postcode8560
Gem. Gasverbruik M31.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3200 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Moorsele

Heb je last van dichtslibbende waterleidingen of aanslag op servies? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren installeren een innovatieve waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Wevelgem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Moorsele gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Beste verzachter.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Moorsele?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Moorsele. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager energieverbruik en je kleding blijft langer mooi. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Moorsele kent een waterhardheid van 14,00. Dit staat voor Hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Moorsele

De waterhardheid van het water in Moorsele bedraagt ongeveer 14,00 dH. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-moorsele-8560

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • General electric GXOF18KE
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14

Hoe werkt de waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua-o-Matic) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Moorsele reduceer je de dH waarde van 14,00 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €970.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Moorsele.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €130 voor magnetische ontharders tot zo’n €1625 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in deze systemen starten vanaf €700, excl. installatie. Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €1850 incl. installatie. In het overzicht hieronder tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Moorsele.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en gratis specialisten, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €115
Waterontharder (mechanisch)V.a €670
Elektrische waterontharderVanaf €1110
Regeneratiezout€40 voor 75 kg
OnderhoudscontractC.a. €135 per beurt
PlaatsingC.a. €175
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Moorsele?
De waterhardheid in Moorsele is om en nabij de 14,00 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is circa 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: verminderde eczeem klachten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het comfort. O.a. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Moorsele.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie