Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Massemen

Wil jij ook af van kalkneerslag, aanslag op servies, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Massemen maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs tref je praktische informatie over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 8,40 dH in Massemen.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld kalk op de lak van de auto en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, betere smaak van water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €215 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid MassemenTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWetteren
Postcode9230
Gem. Gasverbruik M31.515 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3100 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

De voordelen van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Massemen

Wil je definitief afrekenen met dichtgeslibde leidingen of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een aanzienlijk aantal Vlamingen plaatsen een handige waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, besparen op schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Wetteren werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Massemen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Ontkalker informatie.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Massemen?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Massemen. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een lagere energierekening en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Massemen ontvangt een waterhardheid van 8,40. Dit houdt in Normaal water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Denk aan een besparing op de energierekening, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Massemen

De waterhardheid van het water in Massemen is ongeveer 8,40 dH. Dit houdt in dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-massemen-9230

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • AEG 26 L
 • Waterboss 700 CWB700n
 • Judo MultiSoft 2P
 • Erie Maxima Eco15

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Soft) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Massemen minimaliseer je de dH waarde van 8,40 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden 2 producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Massemen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2075 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Behalve deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterontharders beginnen vanaf ongeveer €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1425 en €2000 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder tref je de actuele kosten van een waterverzachter in Massemen.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en zonder kosten experts, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €95
Mechanische waterontharderBegint bij €700
Waterontharder (elektrisch)Circa €930
Tabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudV.a €140 (jaarbasis)
InstallatieRond de €225
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Massemen?
De waterhardheid in Massemen ligt rond de 8,40 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen is grofweg 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als structureel lagere energiekosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan verminderde eczeem klachten, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen middels de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Massemen.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie